Usluge

Šišanje

Šišanje - Splendid
Majstori frizeri u Frizerskom studiju Splendid šišanjem vješto izrađuju originalne stylinge svojim klijentima

Usluga šišanja jedna je od najčešćih i preporuča se da svako šišanje izvede profesionalan frizer (makar se radilo i o šišanju šiški), a ne da se ono izvodi samostalno u kućnoj radinosti, jer krajnji rezultat mogao bi biti totalni fijasko. Bilo da je riječ o kratkoj frizuri, poludugoj ili dugoj kosi, odabiru dječje frizure ili klasičnom muškom šišanju - u frizerskom studiju Splendid prije samog šišanja frizer ima kratke konzultacije s klijentom kako bi se saslušale njegove želje te se sugerirao oblik i tijek izrade frizure da bi finalnim izgledom klijent bio zadovoljan, što je imperativ poslovanja. Tom mišlju, da klijentu maksimalno izađu ususret i udovolje njegovim željama, vode se djelatnici Frizerskog salona Splendid. Sugestijom i odabirom najboljeg prijedloga donosi se odluka o krajnjem izgledu frizure. Pažljivo saslušati klijenta te njegove želje uklopiti sa stvarnim mogućnostima daje dobitnu kombinaciju i to je misao vodilja svih djelatnika Splendida.

Fen frizure

U izradi fen frizura, treba biti izuzetno vješt. Tu nije samo riječ o spretnom baratanju četkom, češljem i fenom, nego i velikom iskustvu i znanju koje je potrebno da bi frizura bila besprijekorna i postojana. U frizerskom studiju Splendid popularne fen frizure rade se pomoću najboljih „alata“: četki s potpisom Termix, a posebno su zanimljive i odlične za raščešljavanje četke Tangle Teezer (koju u svojoj kupaonici imaju svjetske celebrity osobe, jedna od njih je i Catherine, vojvotkinja od Cambridgea), a namijenjene su svim tipovima kose. Prije izrade same frizure kosa se pere šamponom (Magnifying Shampoo) i njeguje regeneratorom (Magnifying Conditioner) s potpisom vrhunskoga talijanskog brenda Semi Di Lino.

Inače, linija proizvoda Semi Di Lino odgovara na tri najvažnija cilja koja svaka žena želi postići sa svojom kosom, a to su: sjaj, zaštita kose i njega. Linija sadrži tretmane za sjaj (Shine Fix Complex), njegu bojane kose (Color Fix Complex) i preprarate koji hrane kosu (Vitamin Complex). Važno je istaknuti da svi spomenuti proizvodi ne sadrže sulfate, paraben, parafine, mineralna ulja i alergene, već je naglasak na prirodnoj bazi tako da se kosa ni na koji način ne oštećuje. Svi proizvodi Alfaparf posjeduju certifikat kvalitete i oni su uvijek iznova terstirani kako bi jamčili performanse koji će zadovoljiti očekivanja profesionalnih frizera i njihovih klijenata.
Posebnim tehnikama feniranja, izvlačenja kose ili izradom blagih valova i kovrča, djelatnici Splendida svoje klijentice pretvaraju u zavodljive zavodnice i dive čija kosa sjaji zdravim sjajem i savršenom punoćom. Svilenskasti odsjaj kose i postojanost frizure postiže se kombiniranjem probranih styling proizvoda.

Svečane frizure

Svečane frizure - Splendid
Frizeri u studiju Splendid mogu bez problema osmisliti i napraviti najzahtjevnije frizure svojim klijenticama, bilo da je riječ o glam ili svečanim frizurama

Svečane frizure posebna su specijalnost Frizerskog studija Splendid. Gotovo ne prođe dan, a da pred njima nije neki izazov u njihovoj izradi: ponekad zahtjevniji, ponekad, pak, manje zahtjevan. Za djelatnike Splendida, kao i za vlasnicu Marijanu Tolić, to je izazov i otkrivanje ljepote u poslu kojeg s ljubavlju i srčanošću rade. Maštovitost, prirodan izgled, poštivanje želja klijentica, styling kvalitetnim proizvodima – uvijek su im prioritet.
U današnje vrijeme svečane frizure ne rade se samo za vjenčanja i povodom novogodišnjeg slavlja, pa tako u Frizerski studio Splendid svakodnevno dolaze žene, tinejdžerice, djevojčice u pratnji majki, muškarci, a povodi su različiti: rođendani u dječjim igraonicama, pričesti, krizme, vjenčanja, važni prijemi, društvena događanja i svečani eventi. Najvažnije je pronaći savršenu harmoniju želje i prigode na koju se ide, a stručan tim Splendida svojim zamislima i styling proizvodima s potpisom Alfaparf i Tigi u trenutku zamisao svakog klijenta pretvore u stvarnost.
Trenutačno su dva top proizvoda iz linije Alfaparf iznimno tražena: organski lak Alfaparf i sprej Frizz Control Humidity Block Spray (također od Alfaparfa) koji sprečava vlagu, odnosno čak 72 sata štiti kosu od vlage i stvara „efekt kišobrana“. U sebi sadrži zaštitni sloj koji kontrolira kovrčanje pri vlažnom vremenu, dajući kosi izniman sjaj te savršen, postojan styling.

Valovi & pletenice

Osim svečanih frizura, u poseban styling kose, može se svrstati izrada pletenica i, u današnje vrijeme, izuzetno popularni „valovi“ koji, osobito, dugoj kosi daju punoću, a klijentici frizuru s daškom hollywodskog glamura i zavodljivosti. Budući da je izrada valova zahtjevna i radi se pomoću pegle, kod ovog tipa frizure naglasak je na njezi i hranjenju kose kako nakon dužeg izlaganja visokim temperaturama ne bi postala suha i ispucala. Tako da se tijekom izrade ove frizure u Frizerskom studiju Splendid osobita pažnja poklanja tretiranju kose vrhunskim proizdovima koji njeguju, hrane i štite kosu.

Pletenice su jedan od najčešćih odabira kad je u pitanju originalnost frizure, ali one se mogu kombinirati i kao dio svečanog hair stylinga. Njihova izrada zahtijeva puno strpljenja i „urednog“ rada jer se na ovoj frizuri vidi i najmanji nedostatak, no majstorice u Splendidu znaju kako napraviti ovu, naizgled, jednostavnu frizuru privlačnom i atraktivnom.

Bojanje kose

U Splendidu, pri bojanju kose, važan je individualan pristup klijentu i konzultacije kako bi krajnji rezultat bio savršeno lijepa i njegovana kosa
U Splendidu, pri bojanju kose, važan je individualan pristup klijentu i konzultacije kako bi krajnji rezultat bio savršeno lijepa i njegovana kosa

Bojanje kose jedna je od najtraženijih usluga u svim frizerskim salonima. Njome se, uz šišanje, postiže najveća promjena looka. Međutim, izuzetno je bitno da, ukoliko se klijent, odluči za bojanje to svakako učini u suradnji s profesionalcem, jer bojanje u kućnoj radinosti, često završi nepovoljno po njih, pa na „popravak“ idu frizerima te im bojanje kose po principu „sam svoj majstor“ košta puno više, nego da su otišli k stručnjaku. S tim problemom „popravljanja“ često se susreću i u Frizerskom studiju Splendid, jer im gotovo svakog tjedna dolaze klijenti na „popravak boje“ jer su „malo eksperimentirali kod kuće“.

Postoji nekoliko tehnika bojanja kose: klasično bojanje kose, pramenovi, preljevi... O tome kojoj tehnici pristupiti i koja bi bila najbolja za pojedinog klijenta, o tome u Splendidu vode osobito računa konzultirajući se sa svakim ponaosob. U svakodnevniom radu koriste boje talijanske tvrtke Alfaparf.

Boje Alfaparf 3D

Ponekad je potrebno izmiješati nekoliko boja kako bismo u konačnici dobili željenu nijansu
3D Alfaparf boje Vašoj kosi dati će novu dimenziju

U Frizerskom studiju Splendid koriste se isključivo vrhunske boje s potpisom Alfaparf. U Alfaparf laboratoriju stvorena je Alfaparf Milano Evolution of the Color Cube. Riječ je o kolor kremi koja pruža najbolje rezultate bojanja i njege kose. No, po čemu se ona razlikuje od ostalih boja na tržištu? Ona dovodi uslugu bojenja na višu, profesionalnu razinu primjenom 3D tehnologije, a njenom primjenom postiže se 100% pokrivanje sijedih, intenzitet boje je vidno izražen, boja je dugotrajna, a kosa sjajna, meka i podatna. Posebnost je naglašena i u hijaluronskoj kiselini (koja je prirodni sastojak ljudskog tijela koji regulira razinu vlage) i koja se po prvi puta koristi u boji za kosu. Boje Alfaparf 3D sadrže HyperIntense Color System, što znači da su kristalizirani mikropigmenti čišći i manji te prodiru u vlas bez dodatnog „otvaranje“ kose.

Boje Alfaparf Thermal Spa

Budući da teže prirodnom looku, u Frizerskom studiju Splendid, prednost daju proizvodima na prirodnoj bazi. Tako osim već spomenute boje za kosu Alfaparf 3D u svojoj ponudi imaju i Thermae Spa Color boje za kosu koje ne sadrže nikakve štetne kemijske sastojke, već sadrže samo minerale, vitamine i termalne vode Chianciano termi.
Posebnost ove palete boja jest u tome da daju izvanredne kozmetičke efekte, posvjetljavaju kosu do tri tona, savršeno prikrivaju sijede vlasi i daju novu vitalnost kosi. U Frizerskom studiju Splendid u ponudi imaju bogatu paletu nijansi: od prirodne plave, zlatne i pepeljaste do najtoplijih smeđih, ljubičastih, bakrenih i crvenih tonova.
Nježni wellness tretman bojenja kose Thermae Spa Color u Frizerskom studiju Splendid počinje tretmanom s Thermae Spa Flouidom, odnosno, opuštajućom i osvježavajućom masažom, potom nanošenjem boje Thermae Spa bez amonijaka koja je obogaćena termalnom vodom, a na kraju tretman se dovrši blagim šamponom Thermae Spa Suavitas i maskom Thermae Spa Mineralis.

Pramenovi

Kad je riječ o pramenovima, najpopularniji su Ombre pramenovi. U njihovoj izradi frizeri u Splendidu koriste vrhunske boje s potpisom Alfaparf
Kad je riječ o pramenovima, najpopularniji su Ombre pramenovi. U njihovoj izradi frizeri u Splendidu koriste vrhunske boje s potpisom Alfaparf

Izrada pramenova također je jedna od popularnijih i traženijih usluga u Frizerskom studiju Splendid. Kao i u klasičnom bojanju kose, vlasnica Splendida Marijana Tolić, i u ovom slučaju koristi boje s potpisom Alfaparf. Kao i prošle, i ove godine hit su Ombre pramenovi. Postali su vrlo popularni otkad su ih počele nositi zvijezde crvenog tepiha, pa je ta usluga jedna od najtraženijih u Splendidu. Kod Ombre pramenova dužine i vrhovi kose su svjetliji nekoliko tonova od samog izrasta. Ombre na francuskom znači nijansiranje, a kako bi se postigao taj efekt „osunčanosti“ pažljivo se nanosi boja samo na polovici dužine, odnosno vrhovima. Ovakvi pramenovi namijenjeni su ženama koje vole diskretniji, samozatajan, a opet novi, prirodniji, drukčiji izgled.

Styling kose

Bilo da je riječ o kratkoj ili dugoj kosi, stylingu kose u Splendidu daju posebno na važnosti koristeći pri tome najkvalitetnije proizvode
Bilo da je riječ o kratkoj ili dugoj kosi, stylingu kose u Splendidu daju posebno na važnosti koristeći pri tome najkvalitetnije proizvode

Kao završan „touch“ u stvaranju savršene frizure svakako su visokokvalitetni styling proizvodi. U Frizerskom studiju Splendid za završno oblikovanje ženskih i muških frizura koriste se proizvodi kozmetičkih kuća Tigi, Alfaparf i S4U Style For You. Potonja styling linija u svojoj diviziji ima: gel namijenjen svim tipovima kose koji joj daje maksimalan volumen, tretman za kontrolu ravne ili kovrčave kose – vraća neophodnu vlažnost kosi, hrani je i daje svilenkast izgled, potom treba spomenuti i čvrsti gel s „efektom zamrzavanja“ koji učvršćuje kosu i daje željeni oblik te tretman za kovrčavu i valovitu kosu koji definira, odvaja i pojačava kovrče s izvanrednim antifriz učinkom.

Njega kose - Botox

Midollo di Bamboo Renewal Lotion
Učinak tretmana botoxom je kosa mekana na dodir te lako oblikovanje frizure

Kad je riječ o lijepoj kosi, jedan od najvažnijih faktora jest njezina pravilna njega. Kao što želimo tijelo i lice što duže održati mladim i fit, tako i kosi treba pružiti odgovarajući tretman koji će joj jamčiti vitalnost i svilenkast izgled. Botox za kosu, inovativan je pristup očuvanja izgleda kose, a u Frizerskom studiju Splendid provodi se linijom Alfaparf Midollo Di Bamboo. Riječ je o potpuno prirodnoj liniji proizvoda čiji lipidi, minerali i proteini dugotrajno i prirodno obnavljaju oštećenu kosu.
Njega iz ove linije proizvoda temelji se na biljci bambusa koja je vrlo elastična pa je, stoga, učinak na oštećenoj kosi identičan. Stručan tim iz Splendida preporučuje Alfaparfov tretman za rekonstrukciju vlasi Midollo Di Bamboo Bio Recostruction Services (profesionalan biotretman za dugotrajnu rekonstrukciju oštećene kose).
Učinak tretmana botoxom je kosa mekana na dodir te lako oblikovanje frizure.

Vrhunski tretman kose marokanskim uljem

Frizerski studio Splendid predstavlja još jedan poseban i jedinstven tretman – njega kose marokanskim uljem, odnosno organskim uljem opuncija. Naime, Alfaparf je u svoj portfolio proizvoda nedavno uvrstio liniju Precious Oil Tradition koji je poseban po svom neagresivnom djelovanju, potpuno prirodnim sastojcima i blagotvornom učinku na kosu. Proizvodi Precious Oil Tradition su 100% organski, što potvrđuje i Ecocert (međunarodna agencija certifikata organskih proizvoda). Organsko ulje opuncija hidratizira kosu, čineći je iznimno sjajnom i mekom. 

Posebno valja istaknuti dva proizvoda: Absolute Oil – ulje koje je idealno za sve tipove kose, koje daje vlagu i hranjive tvari, omogućava da se kosa ne mrsi te ostaje lepršava i podatna. Nanosi se na mokru ili suhu kosu te pomaže da se smanji potreba za dodatnim feniranjem i stiliziranjem. Drugi, hvalevrijedan proizvod, je Light Absolute Oil koji su stručnjaci razvili za osobe s plavom i tankom kosom. On njeguje dehidriranu kosu i štiti je od teških vanjskih agenata, omogućuje lakše raščešljavanje i daje izuzetan sjaj.